Sekswerker Louise (46) liet sm-klant achter met wond van 27 centimeter: ‘Hij viel in zijn eigen mes’

Louise R., de vrouw die tijdens een uit de hand gelopen sm-seksdate in Eemnes haar klant zou hebben neergestoken, hangt een celstraf boven het hoofd van vijf jaar. De openbaar aanklager gelooft absoluut niet dat de 46-jarige Schotse handelde uit noodweer.

Net als op de voorbereidende zittingen liepen ook tijdens het proces tegen de sekswerker uit Amstelveen de lezingen totaal uiteen over wat zich afspeelde in de nacht van 28 op 29 september 2020. Volgens Louise R. trof ze op het bedrijventerrein in Eembrugge (gemeente Eemnes) een klant voor een reguliere seksdate, die zich ontpopte tot een gewelddadige sado-masochist. De klant kreeg naar eigen zeggen geen escortdame over de vloer maar een doorgesnoven dievegge.

De Engelssprekende verdachte vertelde met behulp van een tolk voor het eerst in het openbaar over het bloedige incident, dat haar klant – een ondernemer van 54 uit Baarn – bijna het leven kostte. ,,Hij dwong me om kleding aan te doen waardoor ik eruitzag als de eerste de beste hoer. Hij had het over een seksspel en hoe ik me moest gedragen. Ik moest mijn mond houden en hem gehoorzamen. Toen dacht ik: ‘Louise, get the hell out of here’.”

Brandblusser

,,Ik ben de trap afgerend, maar de deur zat op slot. Hij kwam naar beneden met een enorme bijl in zijn hand. Ik dacht dat mijn laatste uur had geslagen. Ik heb me verdedigd met een brandblusser die aan de muur hing. Ik spoot schuim in het rond totdat er niks meer in zat. Dat was het moment dat hij me alsnog te pakken kreeg. Hij drukte me tegen de muur. Hij had intussen een mes in zijn hand. Daarmee probeerde hij me te steken. Ik schopte hem zo hard tegen zijn been dat hij losliet en naar achteren deinsde. Omdat de vloer spekglad was van het blusschuim gleed hij uit en viel hij in zijn eigen mes. Zo is het gegaan”, zei Louise R.

De officier van justitie hechtte veel meer waarde aan de verklaring van de ondernemer. Volgens de Baarnaar ontstond er een schermutseling in zijn bedrijfspand nadat hij de vrouw had betrapt op het achterover drukken van een dure fles parfum en de 300 euro die klaarlagen voor ná bewezen diensten. Bij het handgemeen dreef R. volgens het slachtoffer een gekarteld mes met een groot lemmet net onder het borstbeen zijn lichaam in. Zijn ingewanden puilden uit de wond van 27 centimeter die liep tot aan het schaambeen. In het ziekenhuis werden een tweede buikwond van 4 centimeter en een diepe steekwond in het been geconstateerd.

Afweren messteken

De diepe snijwonden in beide handen liep de zwaargewonde ondernemer volgens de openbaar aanklager op bij het afweren van nog meer messteken. ,,De verdachte had alleen blauwe plekken en een paar krassen. Het verschil in verwondingen zegt genoeg. Het slachtoffer bloedde bijna dood en mevrouw mankeerde bijna niks. Ze paste haar verklaring bovendien telkens aan”, betoogde de officier. Hij eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar voor poging tot doodslag. ,,De verdachte heeft immers geprobeerd hem van het leven te beroven.”

Het noodweer waar de aanklager niet van wilde weten, was een van de troeven van de verdediging. Haar cliënte stond tegenover een gemaskerde, agressieve man van 120 kilo met een bijl in zijn hand, schetste de advocaat van R., die klein van gestalte is. ,,Er is ten eerste geen hard bewijs dat zij de verwondingen toebracht. Dat is reden dat ik vrijspraak vraag. En mocht de rechtbank toch vinden dat ze heeft gestoken, dan gebeurde het uit zelfverdediging. Ze had geen andere keus”, bepleitte de raadsvrouw. Het vonnis tegen Louise R. volgt over twee weken.